Alles-in-één Diploma Support
Gemak en toch veilig

Diploma Support biedt een alles-in-één serviceplatform voor het opmaken, beveiligen, printen en verzenden van diploma’s voor onderwijsinstellingen.
Royal Joh Enschede Diploma Support

Waarom Diploma Support?

Inlogscherm Demoplatform Diploma Support
Alles-in-één diplomaservice
Voor universiteiten, hogescholen en MBO’s
Gemak van bestellen tot ontvangen
Nooit meer een handtekening zetten
Gehele logistieke proces beveiligd
“Diploma Support biedt ons veiligheid, zekerheid en continuïteit. En heeft ons imago versterkt!”
Anja Ronken, Maastricht University

Jouw diplomatraject optimaliseren, met het hoogste beveiligingsniveau

Elk jaar studeren tienduizenden studenten af. Ze ontvangen hun diploma samen met een cijferlijst in een fraaie diplomamap. Diploma Support maakt dit werk voor examencommissies van universiteiten, hogescholen en MBO’s gemakkelijker.

Met Diploma Support krijg je een snelle en veilige manier om online alle certificaten te genereren, te bestellen en te verzenden.

Deze partnership tussen Royal Joh. Enschede en softwareontwikkelaar Prindustry biedt het hoogste beveiligingsniveau voor het op afstand printen en ondertekenen van alle diploma’s. De documenten worden in een volledig geautomatiseerd proces gegenereerd en kunnen niet vervalst worden.
100% veilig, maatwerk en gemak!

Gemak in creatie en bestellen

Op maat gemaakte diplomaservice, aangepast aan de specifieke eisen van elke onderwijsinstelling. We zorgen voor gepersonaliseerde diploma's in huisstijl, foutloos geleverd via een efficiënt online proces.

Een beveiligd productieproces

Fraudebestendige diploma's, cijferlijsten en documenten met geavanceerde beveiliging, inclusief digitale handtekeningen met microtekst. Royal Joh. Enschedé zorgt voor betrouwbaarheid in elke fase.

Online én offline ontvangen

Diploma Support verstuurt documenten veilig en bepaalt vooraf ontvangers. Digitale kopieën gaan naar nationale registers of lokale databases, klaar voor uitreikingen. Wij beheren het hele proces van aanvraag tot afgifte.

Onvervalsbare diploma's in een bijzonder efficiënt proces

De 12 services van Diploma Support

Samen met jou wordt er een nieuw document ontworpen voorzien van veiligheidskenmerken, zoals unieke watermerken, speciale folies, irisdruk, microtekst of antikopieerbeveiliging. Vooraf wordt exact besproken wat de gewenste ontwerpelementen, beveiligingen, formaten en oplages zijn. De documenten worden bedrukt met alle veiligheidskenmerken. Royal Joh. Enschedé is op dit gebied de enige Nederlandse drukkerij met een door Interpol erkende diepdruk.

Vervolgens gaan de blanco documenten, ook wel voordrukken genoemd, in opslag op de beveiligde locatie van Royal Joh. Enschedé.

Contentbeheer is het beheren van alle inhoudelijke informatie op de diploma’s en supplementen. Een hogere onderwijsinstelling heeft meerdere faculteiten met elk weer tientallen opleidingen. Elke opleiding heeft zijn eigen voorwaarden aan de teksten en lay-out van de documenten. Met contentbeheer gaat het om het bijhouden en optimaliseren van deze informatie in alle documenten om up-to-date te blijven. Het contentbeheer kan zowel door Royal Joh. Enschedé als het onderwijsinstituut worden uitgevoerd.

Templates van alle documenten komen beschikbaar om te bestellen in het platform. Medewerkers die toegang krijgen tot het platform kunnen de gewenste diploma’s en bijbehorende documenten kiezen.

Bij een bestelling worden alle studentengegevens die nodig zijn voor de diploma’s automatisch gekoppeld binnen het platform. Naam, opleiding, cijfers en handtekeningen van bevoegde bestuursleden. Het platform maakt vervolgens het bestand en document op maat aan voor alle afgestudeerde studenten.

Er volgt een PDF met daarin alle individuele documenten gecombineerd. Deze gaat ter goedkeuring naar de toegewezen medewerkers. Zij kunnen de documenten controleren op juistheid en volledigheid.

De goedgekeurde bestanden worden klaargemaakt voor productie in de waardedrukkerij van Royal Joh. Enschedé in Haarlem. Het aantal blanco documenten wordt per bestelling afgemeten en uit de beveiligde kluis gehaald.

De documenten gaan naar de digitale printproductie. Met inkjet en laser worden de documenten voorzien van alle persoonlijke studentgegevens.

Alle documenten worden verzameld in de beveiligde omgeving van Joh. Enschedé en verlaten deze nooit. De documenten worden per student en faculteit verpakt.

De waardedocumenten gaan via beveiligd transport naar de gewenste onderwijsinstelling. Dit omvat zowel het beveiligd transport naar de fysieke locatie als het online verkeer via het platform.

De bestelling is uitsluitend bestemd voor personen die hiervoor toestemming hebben. Vooraf is bepaald welke personen de documenten mogen ontvangen.

Het diplomaproces is van a t/m z veilig geregeld! Digitaal beveiligde kopieën zijn geüpload en opgeslagen in het landelijke diplomaregister en/of een lokale database.

Whitepaper Diploma Support

Whitepaper

De 12 services van Diploma Support

Whitepaper over alle stappen in het beveiligde proces dat Diploma Support biedt.

Bezoek ons op de HOLink beurs op 6 en 7 juni

Bezoek ons op stand 16 en ontdek meer over Diploma Support!

Demo aanvragen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Certificeringen & partners

Royal Joh. Enschedé is de specialist in de beveiligde creatie en productie van waardedocumenten. Softwarepartner Prindustry automatiseert dit proces met alle complexe databeveiligingen. Zo ontstaat er een sterke samenwerking voor Diploma Support: 100% gemak en toch veilig!